Direct contact: 06 - 225 29 424

    Het (preventief) onderhoud van uw rieten dak

de wolde rietdekkers

Een rieten dak is een investering en een echte meerwaarde voor uw huis. Om deze meerwaarde te behouden is regelmatig onderhoud een must want zo blijft uw rieten dak in de verdere toekomst ook een sieraad op uw woning.

renovatie

Regelmatig onderhoud betekent onder andere:

- Het opstoppen van ingesleten plekken
- Vogel- en kleine stormschade herstellen
- Herstelwerkzaamheden bij het lood
- Het nalopen van de vorsten en cement
- Het kammen van uw rieten dak
- mos- en algenbestrijdingVoor een langere levensduur van uw rieten dak:

- Hoe droger het rieten dak (ligging t.o.v. de zon) hoe langer de levensduur
- Een zo hoog mogelijke dakhelling
- Regelmatig onderhoud
- Houd het dak vrij van algen en mos
- Het gebruik van eersteklas rietMos- en Algenbestrijding

Algenvorming is een verschijnsel van de laatste jaren en komt voor op pannen en riet. Algvorming op een rieten kap is slecht omdat het een negatieve invloed heeft,
zeker als de algen een gesloten laag gaan vormen, kan de levensduur snel teruglopen. Algen kunnen wij vrij simpel voor u bestrijden met een milieuvriendelijk anti-algenmiddel.

Onderstaande oude dak lijkt misschien versleten en aan vervanging toe. Maar na schoonmaken en opstoppen kan het weer jaren mee.

rieten dak gerenoveerd opstoppen

Onderhoudscontract voor uw rieten dak

Als u wilt, kunnen wij jaarlijks een inspectie uitvoeren op uw rieten dak. Wij komen dan één keer per jaar langs en kijken uw dak na op gebrekken. Waar nodig, behandelen wij het tegen algen en mos. Dit alles kunt u bij ons zeer gemakkelijk regelen in een onderhoudscontract. U hoeft dan nergens meer aan te denken en wij houden uw dak voor u in topconditie.    Renovatie en reparatie van uw rieten dak

de wolde rietdekkers

Bij goed preventief onderhoud van uw rieten dak kunnen onderhoudsbeurten van grote omvang veel langer uitblijven. En heeft uw rieten dak nog voldoende dikte?
Dan is een gehele renovatie niet nodig. Wij verwijderen voor u algen, mos en stoppen het dak waar nodig.

onderhoud


Bijstoppen

Algen en mos kunnen ingesleten plekken veroorzaken in uw dak en slechte waterafvoer kan ook een boosdoener zijn. Op deze plekken wordt rotten en slijten versneld. Wat wij kunnen doen is deze slechte plekken aanvullen met nieuw riet. Deze klus, die opstoppen heet, zorgt weer voor een egaal rieten dak dat bestand is tegen weersinvloeden.Kammen van een rieten dak

Een laagje van mos en algen van uw rieten dak afsnijden, is wat in vaktermen ‘kammen’ genoemd wordt. Dit is uiterst secuur werk, omdat er niet teveel riet van het dak mag weggesneden worden, dit verkort namelijk de levensduur. Na het wegsnijden, wordt het schone riet glad en strak geslagen. Na deze behandeling droogt uw dak weer vlotter (langere levensduur) en daarnaast heeft het riet weer een nieuwe, frisse kleur.